• Engels
  • Duits
x

Wij leveren kwaliteit

offerte aanvragen

WAREHOUSING

Melis Logistics is dé logistieke partner
die jou van A tot Z ontzorgt.

Warehousing

Warehousing

Melis stopt niet bij het vervoeren van goederen. Onze focus ligt op de volledige logistieke dienstverlening, waar warehousing een belangrijk onderdeel van is. Bij ons ben je geen nummer, maar een klant met een naam, wij willen je ontzorgen, denken met je mee en regelen de complete keten van fabriek tot eindgebruiker. Heb je tijdelijke of permanente opslagruimte nodig voor je goederen? Melis Logistics slaat jouw goederen professioneel op. Maar daar stopt het niet. Hierin leveren we een toegevoegde waarde. Hieronder lees je wat bij Melis Logistics onder Warehousing valt.

Op- en overslag van goederen

We merken dat veel klanten moeite hebben met de op- en overslag van producten. Wij hebben de ruimte, expertise en ervaring om in Duiven 30.000 pallets op te slaan in een schone en veilige opslag. We bespreken graag met jou wat jouw warehouse wensen zijn en doen er vervolgens alles aan om dat na te streven. Flexibiliteit staat bij ons centraal.

Meer over de op- en overslag van goederen

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer is een onmisbare schakel in de logistieke keten. We registreren via ons Warehouse management systeem alle in- en uitgaande goederen en houden bij waar de voorraad zich bevindt. Periodiek tellen we de voorraad, zodat een eventuele correctie tijdig toegepast kan worden. Daarnaast houden we je op de hoogte van eventuele verschillen en heb je altijd een betrouwbaar inzicht in de voorraad. Onze professionals controleren en beoordelen de voorraad, waarbij de gewenste kwaliteit als uitgangspunt dient.

Meer over warehousing voorraadbeheer

EDI

EDI staat voor Electronic Data Interchange en wordt gebruikt om verschillende computerapplicaties van verschillende bedrijven met elkaar te laten communiceren. Dit is erg handig, want zo kunnen we gelijk inzien wat er met je voorraad gebeurt, wat je verkoopt en wat je dus weer op de bestellijst bij je leverancier moet zetten. Hierdoor ben je 24/7 op de hoogte van de status van jouw voorraad. Onmisbare informatie om altijd te kunnen blijven leveren. Naast het bijhouden van de voorraad geeft EDI vele andere voordelen.

Meer over warehousing: EDI

Warehousing zonnepanelen

Steeds meer consumenten kiezen voor zonnepanelen als energiebron. Niet gek, want het gebruik van zonne-energie wordt flink gestimuleerd. Veilig transport, zorgvuldige opslag en strikke kwaliteitscontroles: dat is wat je kunt verwachten bij de warehousing van zonnepanelen. Natuurlijk tegen de scherpste kosten. Onze professionals weten precies hoe om te gaan met de opslag van zonnepanelen en het verwerken van de panelen bij het picken van de orders. Daarnaast voeren onze professionals bij binnenkomst en bij het verlaten van de opslagplaats kwaliteitscontroles uit. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Meer over warehousing zonnepanelen

VAL/VAS

VAL staat voor Value Added Logistics. Hierbij wijzigen we niet de hoedanigheid van de geleverde goederen, maar pakken we de goederen om naar andere verpakkingsmiddelen en labelen we die. Vervolgens sorteren we de goederen om ze erna verzendklaar te maken.

VAS is een uitgebreidere versie van VAL en staat voor Value Added Services. Hierbij wordt de staat van je goederen wel gewijzigd, waarbij we denken aan het samenvoegen van verschillende onderdelen tot één product, het opnieuw verpakken, labelen en het bouwen van displays.

Meer over VAL-VAS

Barcodescanning

Met barcodescanning kunnen wij werken met een hoge productiviteit, reduceren we invoerfouten en houden we je altijd op de hoogte met betrouwbare informatie. Daarnaast is de voorraad altijd real-time bijgewerkt. We maken gebruik van tweedimensionale scanners, die naast de traditionele barcode, ook QR-codes en datamatrix codes kunnen scannen. En daarnaast nog 200 verschillende barcodes. Meest bekende hierin zijn de UPC/EAN codes .Nóg een voordeel van barcodescanning is de data die we kunnen verzamelen, waar we belangrijke conclusies uit kunnen trekken voor verbetering van onze diensten en het sturen op jouw voorraadbeheer.

Meer over barcodescanning

Crossdocking

Crossdocking is letterlijk vertaald: kruis koppeling, dat wil zeggen dat de goederen niet opgeslagen worden, maar gelijk vanuit de trailer van de leverancier naar de vertrekkende trailer verplaatst wordt. Het leveringsproces wordt hiermee aanzienlijk verkort. Het verplaatsen van de goederen gebeurt altijd binnen 24 uur. Dit gebeurt voornamelijk in de food- en detailsectoren.

Meer over crossdocking

Voordelen warehousing Melis Logistics

Waarom zou je de opslag en het voorraadbeheer uit handen laten nemen door Melis Logistics? Je profiteert bij Melis Logistics van:

  • Grote opslaglocatie, gunstig gelegen in Duiven;
  • Goed warehouse management systeem;
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers;
  • 24/7 (camera)bewaking over je goederen;
  • Zekerheid van opslag onder goede condities dankzij bijvoorbeeld ongedierte preventie;
  • Just in time distributie mogelijk

Neem contact met ons op om alle opties voor warehousing te bespreken. We horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Meer weten over warehousing

Copyright © 2020 Melis Logistics | Realisatie: Best4u Media B.V. | Sitemap